2 Gece - 3 Gün Ayvalık Dalışı
2 Gün Ayvalık'ta Dalış, 1 Gün Ayvalık - Cunda Adası Gezisi: Hem dalıyoruz hem geziyoruz. Sabahtan yola çıkıp hızlıca Ayvalık'a varacağız. Varış günümüzü ve ertesi günümüzü teknede geçireceğiz, su altını keşfedeceğiz. 3. ve dönüş günümüzde de rehber eşliğinde Ayvalık ve Cunda Adası'nı gezeceğiz. Aradığın her şey bu programda gibi gözüküyor değil mi? Aşağı kaydır, detaylı programımızı inceleyelim.
4 – 5 – 6 Eylül 2020
- Cuma gecesi 02:00’da İstanbul’dan yola çıkış. Otobandan hızlıca Ayvalık’a varış.
- Cuma ve Cumartesi Tüplü Dalış.
- Pazar günü Ayvalık – Cunda Gezisi, akşam dönüş. 02:00’da İstanbula varış.
Su Altında bizi ne bekliyor? Hocamız Barış Şimşek Anlatıyor:
Girit mutfağının hakim olduğu Ayvalık’da deniz mamülleri ön plandadır. Kafiye de uyunca Ayvalık için “rakı, balık, Ayvalık” bilindik bir söz olmuş. Biz önce sualtında, canlı canlı balıkları, karidesleri, ahtapotları göreceğiz, akşam sofralarımızda da tatma fırsatı bulacağız.
Melina Adası, Güneş adası, İliyosta adası, Taş ada gibi dalış noktaları her hava koşulunda dalış imkânı vermektedir. Kızıldeniz’de bulunan yumuşak kırmızı mercanlar advanced (2*) ve üstü seviyedeki dalgıçlara gül bahçesi izlenimi verecek dalışlar vadediyor. Bu noktadalar rüzgâr ve dalgadan korunma imkânı olmayan dalış noktaları, bu yüzden buralarda dalabilmek hava şartlarının uygunluğuna bağlı, Ezerbey, Tokmaklar, Selam Süngerci (Kerbela), Ecevit’in bahçesi, deli memet derin dalışta kırmızı yumuşak mercanların bölgeleri.
Ayvalık’ta kovuklarda ahtapot, müren, istakozgillerden böcek gibi canlılarla karşılaşmak olası, deniz tavşanlarının altıdan fazla türüyle pek çok dalışta karşılaşılabilir. Tüplü kurtların bulunduğu bir “Tüplü kurt tarlası” dalış noktası var. Eşkine, kefal, barbunya, mırmır, karagöz, çipura, çırçır, salpa, melanur, gelincik, ispari, hani, yazılı hani ve daha nicesi onlarca balıkla birlikte yüzmek her dalışta mümkün.
Kızıl Mercanlar
23-32 metre derinlik
Sarı Balıklar
Her yerdeler...
Tüplü Kurt
Onca yerde daldık, sadece Ayvalık'ta gördük.
Sarı Mercanlar
5 - 20 metre derinlik
Gamze ve Yiğit
2 yıldız dalış eğitimindeler
Gamze
yıldız aslında kırmızı, derinlerde ışık kırılıyor.
Hilal
1 yıldız eğitiminde, ilk kez deniz yıldızı gördü. 🙂
3. Gün Ayvalık ve Cunda'da Ne Göreceğiz? Yiğit Anlatıyor:
Pazar günü otelimizde kahvaltı yaptıktan sonra 10:30’da otelden çıkış yapacağız. İlk durağımız Ayvalık Cennet Tepesi. Rehberimizden bölgenin genel görünümü ile yerleşim hakkında bilgi aldacağız. Bildiğiniz gibi Cunda eski bir Rum kasabası, Osmanlı’nın gelişi ile bölgenin çehresi ve antropolojik yapısı değişse de mimari özellikleri korunmuş. Ayvalık seyrimizin ardından Cunda ( Alibey Adası) Adasına geçiyoruz.
Ada’yı rehber eşliğinde gezip bölge halkı ile ilgili bilgileri topladıktan sonra, yüzyıllardır tüm görkemiyle ayakta duran Taksiyarhis Kilise Müzesi’ni ziyaret edeceğiz. Ziyaretin sonunda bir buluşma noktası belirleyerek alış veriş için 1 saatlik bir serbest zaman vereceğiz.
Alış veriş süremizin bitimiyle araca geçip, Ayvalık merkeze ineceğiz. Saatli cami, Çınarlı Cami ve Ayazma (Fenoromeni) kilisesini görerek merkez turumuzu tamamlayacağız. Akşam üstü kahvemizi icmek için Küçükköy (Yeniçahori) Meydanı’nı ziyaret edip güneşin batışını izlemek için, Şeytan Sofrası‘na doğru yola çıkacağız. Cuma ve Cumartesi akşamlarımızı da bölgeyi gezerek geçireceğiz zaten. 🙂 Son günümüzde de yerli turist olmanın, rehberle gezmenin tadını çıkartacağız. Grubumuz küçük, her zaman olduğu gibi görmek istediğiniz yerler olursa rotamıza eklemekten mutluluk duyarız.
Yeniçahori, Küçükköy
Eski Yeniçeri yerleşim yeri
Taksiyarhis Kilisesi
Artık cami ve müze
Taksiyarhis Kilisesi
İçerden bir fotoğraf
Şeytan Sofrası
Gün Batımında burdayız.
Cunda Sokakları
Çay Kahve molası vereceğiz.
Cunda Sokakları
Alış veriş için zamanımız olacak.
Sık Sorulan Sorular
Biz peşin peşin cevaplayalım ki, sana sadece hayal etmek kalsın 🙂

Çantamızda ne olsun?
Küçük bavul veya çantayla gelin. Akşam yemeklerimiz için yanınıza şık elbiseler alabilirsiniz. Cunda ve Ayvalık’ta ilk gece için çok güzel bir balıkçıda rezervasyonumuz var. İkinci gece de Cunda için serbest olacaksınız. Bir yürüyüş ayakkabısı alın, tekne için sandalet veya terlik alın. Dalış ekipmanları teknede hazır sizi bekliyor olacak.

Neyle Gideceğiz ?
27 kişilik lüks otobüsümüze doluşup programdaki gibi şehirleri bir bir ziyaret edeceğiz. dönüşümüz yine aynı otobüsümüz ile olacak. Koltuk aralıkları geniş, ve koltuklar olabildiğince yatmaktadır. Covid – 19 önlemlerinden ötürü soyadı aynı olmayan gezginleri yan yana oturtmayacağız. Araçta boş yerlerimiz olacak. Çay suyunu da hep sıcak tutacağız, söz 🙂

Neler Yiyeceğiz ?
Mutlaka tadılması gereken ne varsa tadacağız ve hatta tıka basa doyacağız. Merak etmeyin rehberiniz sizi daha çok yürüterek yakmanıza yardımcı olacak. Vejetaryen veya vegan gezginler mutlaka bize haber verin sizin için de çok güzel yerler biliyoruz. <3 İlk gece hep beraber olacağız. İkinci gece dilediğiniz yere gidebileceksiniz. Rehberlerimiz size çok güzel yerler önerecek .

Ödemeyi Nasıl Yapacağız?
Kesin kaydınızı oluşturduktan sonra size vereceğimiz şirket hesaplarına tutarı transfer edebilirsiniz. kredi kartı kullanmak isterseniz yine sitemizde mevcut bulunan güvenli ödeme sistemini kullanarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Fiyatlarımız akşam yemekleri ve müze giriş ücretleri dahil değildir.
DISCOVERY DALIŞ
Henüz Dalış Eğitimi Olmayanlar İçin- Grup minibüsi ile ulaşım
- Tüm transferler
- + 2 gece konaklama – Ayvalık Palas veya Ayvalık Uygulama Oteli
- İlk gün tekne veya restoran kahvaltı
- 2 gün otel kahvaltı
- 2 Gün teknede öğle yemeği
- 2 günde 2 discovery dalışı
- Su altı fotoğraf çekimi
- Ekipman kiralama
- Rehberlik
- Seyahat sigortası
- Ekstra dalışlar
- Teknede ekstralar (içecek vs.)
PROFESYONEL DALIŞ
Bröveli Dalgıçlar İçin- Gruba özel otobüsle ulaşım
- Tüm transferler
- 2 gece konaklama, Ayvalık Palas veya Ayvalık Uygulama Oteli
- İlk gün tekne veya restoran kahvaltı
- 2 gün otel kahvaltı
- 2 Gün teknede öğle yemeği
- 2 günde 4 dalış (dalış metreleri bröveye göredir.)
- Ekipman kiralama
- Rehberlik
- Seyahat Sigortası
- Ekstra dalışlar
- Teknede ekstralar (içecek vs.)
- Su altı fotoğraf çekimi
1 YILDIZ DALICI EĞİTİMİ
Eğitim Almak İsteyenler İçin- Gruba özel otobüsle ulaşım
- Tüm transferler
- 2 gece konaklama, Ayvalık Palas veya Ayvalık Uygulama Oteli
- İlk gün tekne veya restoran kahvaltı
- 2 gün otel kahvaltı
- 2 Gün teknede, 1 gün karada öğle yemeği
- 2 günde 4 eğitim dalışı, 1 gün teorik eğitim (online)
- Ekipman kiralama
- Rehberlik
- Seyahat sigortası
- Ekstra dalışlar
- Teknede ekstralar (içecek vs.)
- Su altı fotoğraf çekimi
Bilgilerinizi bırakın, sizi hemen arayalım.
Sultan Ahmet Mahallesi, Keresteci Hakkı Sokak, No:21/A, Fatih, İstanbul | 444 4 102 | +90 530 030 78 50 | info@kesfet101.com