2 Gece - 3 Gün Çeşme Dalışı

2 Gün Çeşme'de Dalış, 1 Gün Çeşme Alaçatı Gezisi

Hem dalıyoruz hem geziyoruz. Sabahtan yola çıkıp hızlıca Çeşme’ye varacağız. Varış günümüzü ve ertesi günümüzü teknede geçireceğiz, su altını keşfedeceğiz. 3. ve dönüş günümüzde de rehber Çeşme ve Alaçatı’yı gezeceğiz. Aradığın her şey bu programda gibi gözüküyor değil mi? Aşağı kaydır, detaylı programımızı inceleyelim. 

1. ve 2. GÜN TEKNE TURU VE TÜPLÜ DALIŞ

Dalış noktalarını hava koşulları ve dalış tecrübeniz belirler. Discovery dalışlar 2 günde iki kez, profesyonel dalışlar 2 günde dört kez yapılacaktır. 

Yatak Odası: İkinci dalışlar için mükemmel bir yer. Zira maksimum derinlik 17m.dir. Küçük bir ada etrafında tamamlanan tam tur sırasında bir mağara, yarıklar, barakuda sürüleri ve sizi takip eden çipura, karagöz, gün balıkları ile dolu bir noktadır. Mağara 8-10 dalgıcı alabilecek büyüklükte ve içinde yukarı çıkıp hava alabileceğiniz bir bacası bulunmaktadır. Fotoğrafçıların kaçırmaması gereken bir bölgedir. 

No Name: Her havada gidilebilen, maksimum derinliği 15m olan kıyıyı takip eden, dökük taşlarla dolu bir bölgedir. Taşlar arasında kaçışan balıklar bölgeye çok hoş bir canlılık katmaktadır.

Ayrık Taş: Eşek Adasını’nın Kuzey Doğusunda yer alır. Duvar dalışı meraklılarının en az dört dalışta tamamlayacağı bir noktadır. Maksimum derinlik 50m dir. Sportif dalış limitlerini aşmamak için tecrübe gerekmektedir. Bölgenin sığ kesimlerinde içinden geçilen kanyon bölgeye adını vermiştir. Yapısal özellikler duvarlarda çeşitli alg, yosun, mercan ve süngerlere ev sahipliği yapar. En renkli noktalardan biridir. Dalyan Limanı’ndan  45dk. mesafededir.

Monem: Türkiye’de her seviyeden dalgıcın dalabileceği en büyük batıktır. Boyu 75m. ve 18 metre derinlikte yatan bu batık görenleri kendine bağımlı yapmaktadır. Açık denizde olması nedeniyle sakin havalarda gidilebilir. Mutlaka görülmesi gereken bir noktadır.

Göbek Taşı: Ayrık Taş’a gelmeden, üstü 12m. etekleri 20m. olan bir tepedir. Canlılıkta belki de en güzel yerlerden biridir. Açık denizde olması yine bizi havaya bağımlı yapmaktadır.

Topuk: 88 ve Yatak odası arasında maksimum derinliğin 20m olduğu canlı ve renkli bir noktadır. Sakin havalarda görmenin imkânsız olduğu bir topuktur. Denizciler için tehlikeli dalgıçlar için eğlenceli bir yer.

88: Eşek Adası’nın güney batı ucunda, hem sığ hem de derin dalışlara uygun, poyraza kapalı bir noktadır. Sinaritler sığda, eşkineler derinlerde sizleri beklemekte. Bölgenin en önemli özelliği ise 25-30m lerdeki 4 ve 7.yy dan kalma amforalardır. Eski denizcilerin dramlarını hissedebileceğiniz bir noktadır.

Jandarma: 88 noktasının hemen yanında Güneye bakan sığ ve kumluk bir koydur. Dalış eğitimine yeni başlayanların sığ su eğitimlerini burada vermekteyiz.

 

3. GÜN ÇEŞME - ALAÇATI - URLA GEZİSİ

Otelde kahvaltımızı aldıktan sonra İzmir yolu üzerinden Çeşme’nin ince ve bembeyaz kumuyla  ünlü plajı Ilıca ulaşıyoruz 1,  saatlik yüzme molasının ardından Çeşme merkeze geçiyoruz.

505 yıllık tarihe meydan okuyan sağlamlığı, mimari yapısı ve medeniyetlerin izlerini taşıyan müzesi ile Çeşme’de görülmesi mutlaka görülmesi gereken değerlerinden biri olan Çeşme Kalesi’ni rehber eşliğinde geziyoruz. Ardından rehberimiz tarafından verilen serbest zaman içinde öğle yemeğimizi yiyoruz. Buluşma noktasında verilen saatte buluşup Alaçatı‘ya geçiyoruz.

Ege’nin incisi sörf cenneti Alaçatı’da bizi daracık çiçeklerle süslü Arnavut kaldırımlı sokaklar karşılıyor. Rengarenk Alaçatı evlerinin sokaklarında fotoğraf çekerek dolaşıyoruz. Alışveriş ve dinlenme için verilen serbest zamanın ardından turumuzu tamamlayıp dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Yol üzerinde belirli noktalarda molalar verilerek 00:00 turumuzu tamamlamış oluyoruz.